Kezdőlap - hírek

2020. október 30-án mutatjuk be Budapesten a Fonó Budai Zeneházban a Balkántransz című új lemezünket. Az est 20:00-tól veszi kezdetét Debreczeni-Kis Helga, Pengetős Trió koncertjével. 21:00-tól a mi bandánk csap a húrok közé. Együttesünkkel néhány számban zenészbarátaink, Babcsán Bence és Eredics Áron is együtt fognak zenélni. Mi már nagyon várjuk! :)Részletek:

Az Esemény időpontja: 2020-10-30 20:00
 

20:00 Debreczeni-Kis Helga, Pengetős Trió

Debreczeni-Kis Helga a “Fölszállott a páva” műsorában szerzett magának országos ismertséget. Ő volt először citerásként döntős. Jelenleg a Zeneakadémia hallgatója. Első lemeze, a “Korközlő” 2020-ban jelent meg. Helga az autentikus népzene minél pontosabb elsajátítása és továbbadása mellett fontosnak tartja a citera adta lehetőségek kihasználását minél szélesebb skálán.

A citera, a tambura, a koboz, mint rég nem látott rokonok találkoznak a Pengetős Trió muzsikájában és bőven van mit megbeszélniük egymással. Rokon hangszerek szólalnak meg, a formáció programja mégis rendkívül egyedi, amelynek alapja e három hangszer eddig jószerével ismeretlen együtthangzása. Repertoárjuk az autentikus népzenére épül, amelyet nyitottan, kreatívan és alázattal gondolnak újra, formálnak saját képükre. Muzsikájukat a virtuozitás, innováció és tradíció egyaránt jellemzi.

A zenekar tagjai:
Berta Alexandra – citera, ének
Csenki Zalán – koboz
Horváth Bálint – tambura, ének

Jegyár: elővételben 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft (mely a Poklade lemezbemutató koncertjére is érvényes)

21:00 Poklade lemezbemutató koncert

A Poklade zenekarban benne van az egész Balkán. A kabócák éneke, a szétpattanó üvegszilánkok, a rakija tüzessége. Ízek, illatok, színek és zamatok, fájdalom és életigenlés, de főként valamiféle ősi energia, mely kézen ragad és elrepít. Zenéjük valódi poklade, valódi átváltozás. A Poklade zenekart legendás mesterek – Versendi Kovács József, Tiszai György és Peti Kovács István - tanítványai alapították 2010-ben, Mohácson. A koncerten a Fonó gondosásában megjelent új Balkántransz című lemezüket mutatják be.

A zenekar tagjai:
Balog Tamás Cérna – prímtambura
Róka Roland – prímtambura
Cselinácz Marko -harmonika, ének
Andrics Attila –basszprímtambura, tapan, ének
Pávkovics István –basszprímtambura, harmonika, ének
Bischof Dávid –tamburabőgő
Bóka Balázs Andor –tamburabrács
Gráf Vivien –ének

Jegyár: elővételben 1000 Ft, a

koncert napján: 1500 Ft (mely Debreczeni-Kis Helga és a Pengetős Trió koncertjére is érvényes)